18.06 – 28.08.2022

dreams and illusions

dreams and illusions

Medverkande konstnärer
Meta Isæus-Berlin, Annie Jonasson, Peter Johansson, Jonas Liveröd, Sonja Nilsson, Anna Pajak, Anna Persson, Lovisa Ringborg, Mila Teshaieva, Association for Social Contribution 

18 juni öppnar Alma Löv Museum of Unexp. Art sommarutställning som presenterar ett omfattande konstprojekt med ett tiotal medverkande konstnärer. Drömmar och illusioner går som ett ledmotiv genom utställningarna i ett undersökande av relationen mellan människans inre föreställningar och den fysiska verkligheten. Årets utställningsbild The Seeker av Meta Isæus-Berlin symboliserar människans sökande, ibland ut i det okända och outforskade. Drömmen och illusionen kan vara en ingång till andra medvetandetillstånd och parallella världar, som både kan vilseleda och visa vägen.

Varje konstnär visar separata utställningar i huvudbyggnaden Paleis Oranjestraats salar och i paviljongerna i naturområdet. Utställningarna innehåller en bredd och variation av fotografi, illusionsmåleri, videoverk, platsspecifika installationer, teckning, animationer, skulpturer, illusionistiska projektioner. Publiken möter alltifrån gestaltningar av inre mentala tillstånd, myter, det undermedvetna, framtidsföreställningar till frågor kring autenticitet och samhällskritik.

Öppettider och info
Alma Löv Museum ligger i Östra Ämtervik, Värmland
Museet håller öppet 11.00 – 17.00 dagligen 18 juni – 28 augusti.
Vi har även öppet helgdagar.

Om museet
Sedan Alma Löv Museums uppstart 1998 har museet visat konstprojekt med ett fokus på att skapa en plattform för experiment, det avvikande och en plats med stor konstnärlig frihet. På området finns ett tjugotal arkitektoniska paviljonger i ett stort naturområde och huvudbyggnaden Paleis Oranjestraat; en ombyggd lada, på tusen kvadratmeter med flera våningar och salar med café, teatersalong och skaparverkstad. Museet sträcker sig över ett stort parkliknande område med skulpturer och installationer. Museet består av en permanent konstsamling och presenterar varje säsong en omfattande tillfällig utställning med både internationella och svenska konstnärer.